Top 5 cele mai scumpe bijuterii din intreaga lume – the-treasure.ro
Sari peste

Top 5 cele mai scumpe bijuterii din intreaga lume

de catre The Treasure 29 Apr 2024 0 comentarii
Top 5 cele mai scumpe bijuterii din intreaga lume

In lumea bijuteriilor de lux deseori arta imbina intr-un mod unic piesele spectaculoase cu unicitatea pietrelor pretioase. Astfel, cele mai scumpe bijuterii devin adevarate opere de arta, in care artistul a introdus cele mai fine accesorii pentru crearea unor piese unice. Iata care sunt cele mai valoroase bijuterii din lume si cum au fost create:

1.„Mouawad 1001 Nights Diamond Purse” - estimata la peste 100 de milioane de dolari

Mouawad, unul dintre cei mai renumiti bijuteri din lume a accesorizat aceasta poseta din aur alb de 18 karate, ce a fost decorata cu peste 4500 de diamante de cea mai inalta calitate. Piesa contine central chiar si un diamant de 6 karate, facand astfel ca aceasta sa devina una dintre cele mai scumpe accesorii din lume. 

Piesa a fost inspirata din “1001 nopti”, fiind prezentata pentru prima data publicului in 2010 la Dubai. Plicul contine diamante rare roz, albastre si galbene.

2. „Graff Pink” - estimat la 46 milioane de dolari

Un diamant roz de 24.78 de karate este “Graff Pink”, unul dintre cele mai valoroase diamante roz din intreaga lume. Acesta a fost numit dupa Laurence Graff, unul dintre cei mai renumiti designeri de bijuterii din lume.


Graff Pink are o culoare distinctiva unica in lume, cu o claritate deosebita. Diamantul a fost descoperit in Africa de Est, fiind prelucrat in 2003 de catre Laurence Graff si echipa sa.

Diamantul a fost cumparat la o licitiatie din Geneva pentru aproximativ 46 milioane de dolari in anul 2010.

3. „Blue Moon of Josephine” - 48.5 milioane de dolari

Acest diamant de 12.03 karate a fost descoperit intr-o mina din Africa de Sud si a fost remarcat datorita culorii sale deosebite si claritatii acestuia. Blue Moon of Josephine este un diamant albastru extrem de rar si de o valoare ridicata, avandu-si denumirea de la celebra balada Blue Moon si dupa fiica proprietarului sau Josephine.

4. Colierul „L'Incomparable” - estimat la 55 milioane de dolari

Colierul „L'Incomparable” a fost creat de catre Mouawad  si este accesorizat cu un diamant galben de 407.48 karate, inconjurat de alte 230 diamante mai mici.

5. „Pink Star” - estimat la 71.2 milioane de dolari

Castigator al celui mai scump diamant vandut la o licitatie, in 2017, acest diamant vanat de catre toti colectionarii din intreaga lume are culoarea roz si contine 59.6 karate. Culoarea roz impresionanta a atras privirile multor colectionari din intreaga lume, insa castigatorul licitatiei este cel care se va bucura de noua bijuterie din colectia sa, in valoare de 71.2 milioane de dolari.

 

Vanatorii de comori sunt mereu in cautarea celor mai rare piese din lume. Culoarea si puritatea diamantelor sunt criterii de selectie pentru care acestia sunt dispusi sa ofere sume spectaculoase de bani, pentru a le adauga in colectia lor impresionanta de bijuterii. Care crezi ca este motivul pentru care oamenii sunt atrasi de astfel de piese?

Produse in trend

Articolul precendent
Urmatorul articol

Adauga un comentariu

Comentariile vor fi verificate de catre moderator, inainte de publicare.

Te-ai abonat cu succes!

Esti deja abonat, foloseste o alta adresa.

Cumpara intregul look

Alege optiunea dorita

Editeaza optiuni
Ai o nelamurire?
Back In Stock Notification
this is just a warning
Accesare cont existent