Intrebari frecvente despre bijuterii

Q: Ce este zirconiul folosit in cadrul bijuteriilor?

A: Zirconiul este un material sintetic, cunoscut ca dioxid de zirconiu, in forma cristalina cubica, utilizat in industria bijuteriilor ca inlocuitor al diamantelor. Zirconiul este astfel un produs sintetic creat in laborator, cu o capacitate imensa de a reflecta lumina, facandu-l extrem de stralucitor in contact cu lumina. Datorita acestor calitati, dar si al costului de prelucrare extrem de mic, zirconiul este utilizat cu succes in industria bijuteriilor, ca substitut al diamantelor. Chiar daca exista asemenari intre zirconiu si diamante, exista totodata si diferente semnificative in ceea ce priveste rezistenta acestuia la socuri, fiind mult mai usor de zgariat decat diamantele. 

Q: Care sunt bijuteriile care nu oxideaza? 

A: Bijuteriile care nu oxideaza sunt create din materiale precum: aur pur de 24K, cu cat numarul de carate este mai mare, cu atat posibilitatea de a oxida este mai mica; platina: este un metal dens, folosit deseori in cadrul crearii bijuteriilor de lux, acesta are o capacitate foarte scazuta de a oxida; titanul: un metal usor si extrem de scazut la oxidare si coroziune, o alegere potrivita pentru persoanele cu sensibilitati la alte metale dar si cu un stil de viata foarte activ; otelul inoxidabil: durabil si rezistent la coroziune, otelul inoxidabil ofera posibilitatea de a purta bijuterii rezistente si atractive in acelasi timp

Q: Cum se curata bijuteriile confectionate din aur?

A: Bijuteriile din aur se pot curata usor si rapid acasa folosind un sapun delicat si o periuta moale. Se foloseste periuta pentru a curata usor bijuteria cu apa si sapun, iar apoi bijuteria se poate lasa la uscat pe un prosop. Totodata, o varianta de curatare mai sigura poate fi utilizarea de solutii speciale pentru curatarea bijuteriilor din aur. Acestea se pot gasi in magazinele de specialiatate.

Q: Ai voie cu bijuterii in avion?

A: Da, ai voie cu bijuterii in avion, fie ca le porti sau le ai transportate in bagajul de mana, insa trebuie sa tii cont de anumite aspecte: la controlul de securitate ti se va solicita sa indepartezi bijuteriile pe care le porti si sa le depozitezi intr-o tava speciala, pana la finalizarea controlului de securitate. In cazul bijuteriilor cu o valoare mai mare este indicat sa le porti cu tine in bagajul de mana si sa eviti depozitarea acestora in bagajul de cala, pentru o siguranta mai mare a acestora; in anumite regiuni pot exista diverse reglementari in privinta aducerii in tara a anumitor bijuterii, asadar ar fi indicat sa te informezi cu privire la aceste aspecte, pentru a evita situatii inconfortabile

Q: Cu ce se curata bijuteriile din argint cu pietre?

A: Bijuteriile de argint, ca si in cazul celor din aur. se pot curata rapid cu apa calduta si sapun delicat. Folosirea unei perii moi este de asemenea indicata pentru a indeparta usor impuritatile. Se pot folosi de asemenea solutii de specialitate pentru curatarea argintului. Aceste solutii se gasesc in cadrul magazinelor de specialitate sau online.

Q: Pe multe bijuterii este inscriptionat numarul 925, ce semnifica acesta?

A: 925 indica puritatea materialului din care este confectionata bijuteria, acest marcaj avand rolul de a specifica faptul ca bijuteria de argint este de calitate. 925 provine de la 92.5% argint pur, celalalt procet de 7.5% fiind format din alte materiale care confera rezistenta bijuteriei din argint. Asdar, marcajul 925 indica calitatea bijuteriei, fiind un marcaj standardizat la nivel internatial in intreaga industrie de bijuterii.

Q: Cate tipuri de aur exista?

A: Aurul este de mai multe feluri, acesta fiind diferit in functie de continutul de metale sau aliaje care pot influenta calitatea si culoarea acestuia.

Aurul pur de 24K, este 100% aur, fara alte aliaje adaugate. Acesta este cel mai moale tip de aur, motiv pentru care reprezinta o alegere nepotrivita pentru accesorii care necesita o rezistenta mai mare.

Aurul de 18K contine 75% si 25% alte metale este mai rezistent decat aurul pur de 24K si poate contine si alte metale precum cuprul, paladiu sau argint.

Aurul de 14K este compus din 58.3% aur si 41.67% alte metale, cu mult mai rezistent decat aurul de 18K acesta are un continut de aur mai mic. Acest tip de aur este deseori folosit in creatia bijuteriilor sau obiecte decorative.

Totodata exista si aurul de 10K ce contine 41.7% aur si 58.3% alte metale, facandu-l astfel cel mai rezistent dar si ieftin dintre toate variantele de aur.

Aurul roz, verde sau alb este obtinut prin amestecarea aurului cu alte metale cu scopul de a-i schimba culoarea. De exemplu aurul alb este obtinut prin adaugarea de nichel sau paladiu pentru a obtine culoarea specifica. Aurul roz poate fi obtinut prin adaugarea de cupru.

Q: Ce este argintul colodial?

A: Argintul colodial este o substanta care contine mici particule de argint suspendate in apa purificata sau alte lichide. Argintul colodial a fost utilizat de-a lungul timpului ca agent antibacterian sau antifungic. De mentionat este faptul ca argintul colodial nu are nici o legatura cu metalul argint si desi este utilizat in cadrul unor diverse recomandari din zona medicala este important sa fie consultat un medic inainte de orice tip de utilizare a acestuia.

Q: Ce este argintul rodiat?

A: Argintul rodiat este un argint acoperit cu un strat de rodiu. Rodiul este un metal pretios care odata aplicat prin electroplacare (de obicei) ajuta la imbunatatirea aspectului metalului placat, acesta avand un aspect mai elegant. Totodata aplicarea rodiului ajuta impotriva zgarieturilor, facand bijuteria sa fie mai rezistenta. Rodiul mai are capacitatea de a ajuta impotriva oxidarii argintului, iar o alta calitate a acestuia este capacitatea sa hipoalergenica, facand ca bijuteriile placate cu rodiu sa fie mai prietenoase cu persoanele sensibile le anumite metale.

Recenziile noastre

Superb❤️ Impachetat❤️
Gaiculescu Ioana
08 Nov 2023
Este superb, exact cum mi-am dorit. Elegant și frumos! Recomand
Darap Ana Maria
29 Jun 2023
Frumoși cerceluși. Fiica mea este mulțumită.
Cristina Elena
17 Jan 2024
Îmi place f mult și foarte frumoasă
Diana
22 Dec 2023
Frumosi si delicati…impachetati cu mult bun gust…Foarte multumita de ei
Georgya
15 Oct 2023
Pachetul a ajuns cu bine și foarte frumos împachetat. Exact ca în poze. Pentru cineva căreia îi plac bijuteriile finuțe și minimaliste merită să îl cumperi.
Iuliana
27 Jun 2023
Bijuterii delicate, lucrate atent si de foarte buna calitate. Grija cu care au fost impachetate le face ideale si pentru a fi oferite cadou. Recomand cu mare drag!
Florentina Vasile
19 Apr 2023
Cerceii sunt foarte finuti si se asorteaza foarte bine la orice tinuta. A venit ambalat ca si cum ar fi gata de dat cadou.
Claudiat
12 Apr 2023
Am luat acesti cercei pt mama mea. Este foarte multumita de ei si de calitatea lor. Un plus ar mai fi si ambalarea foarte frumoasa a produsului.
Alin
09 Apr 2023
(Fara recenzie text)
Coman Corina
02 Apr 2024
(Fara recenzie text)
Mihaela Georgescu
21 Feb 2024
(Fara recenzie text)
Raskai Eugen
07 Feb 2024
(Fara recenzie text)
Enescu Rodica
17 Jan 2024
(Fara recenzie text)
Alin Sinescu
23 Dec 2023
(Fara recenzie text)
George
22 Dec 2023
(Fara recenzie text)
Badarau Florentina
15 Dec 2023
(Fara recenzie text)
Musca Cristian
06 Nov 2023
(Fara recenzie text)
Popescu Andra Cristiana
20 Sep 2023
(Fara recenzie text)
Rus Daniel
05 Aug 2023
(Fara recenzie text)
Daria Dumitru
20 Jun 2023